Ju fler desto bättre, det är så som man säger men det rimmar dåligt med att samtidigt leva i landet lagom. Nu var det ju kanske inte så som jag tänkte den där gången som jag nu ska berätta om. Jag var runt 20 år gammal och hade jobbat som servitris sedan jag tog studenten året innan och jag jobbade även på en välrenommerad restaurang med väldigt högt tempo. Min lön fick jag slita för tyckte jag, trodde att jag var både odödlig och halvt utbränd på samma gång. På min fritid sökte jag mig till diverse självdestruktiva beteenden för att lätta på trycket. Under en period av dekadens och mycket tobaksrökning kom jag över en kompis e-cigg. Jag fick mig en tankeställare över att kanske dra ner på rökningen.

Egentligen mest som kompensation för att kunna fortsätta med några andra av mina ohälsosamma vanor. En mindre, är alltid något. Jag tänkte att med en e-cigg kunde jag röka överallt. Jag kunde ta min e-cigg och smyga mig undan på restaurangen för en kortare paus, utan att någon skulle höja på ögonbrynet av att man sedan luktade rök. Det är ju ganska äckligt om ens servitris kommer med både mat och unken röklukt till bords. Det tycker till och med jag. Sagt och gjort, jag satte mig ner för att beställa en egen e-cigg.

e-cigg
Hellre e-cigg än vanliga cigaretter

I väntan på min e-cigg

Leveranstiden var rätt lång från det företag jag beställt ifrån. Jag tog allt på faktura för att kunna betala vid nästa lön. Bra, nu var det bara att vänta. När jag skulle hämta ut mitt paket kom butiksbiträdet ut med en extremt stor kartong. Vad i hela friden? Jag hade beställt fel. 100 e-cigg, jag skulle ha en. Oj, oj, oj, hur tänkte jag där? Att jag var ouppmärksam och ganska oansvarig klev liksom upp på en helt ny nivå. Jag hade helt enkelt missat att kolla hur mycket pengar jag handlade för. Denna otroligt klantiga händelse har lett till många skratt i mina dar, men som tur var kunde jag skicka tillbaka dem och inte hamna i någon ekonomisk kris.

Här kan du också läsa om hur min pappa lyckades sluta röka tack vare e-cigg.